MENU

SKRZYNKA PODAWCZA

EPUAP2
ePUAP ESP:
/2074hufjl4/skrytka

WYKAZ NUMERÓW

Wykaz numerów Urzedu Gminy Terespol

ZADAJ PYTANIE WÓJTOWI

OFERTY INWESTYCYJNE

GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ


Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

GMINNE CENTRUM KULTURY


Gminne Centrum Kultury

EKO-BUG

ZWIĄZEK GMIN WIEJSKICH

CEIDG

CENTRALNA EWIDENCJA I INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

mikroporady.pl

SKORZYSTAJ Z USŁUG PUBLICZNYCH

PROJEKT WROTA LUBELSZCZYZNY


Wrota Lubelszczyzny

PANEL DLA NIEDOWIDZĄCYCH


Standardowa

Niedowidzący

BIULETYN INFORMACJI PUBLICZNEJ


BIP

Transmisja online RADY GMINY TERESPOL


Sesja on-line

OSTRZEŻENIE POGODOWE

BIP

BIEŻĄCA OCENA JAKOŚCI WODY


Roczna jakość wody

Zadania współfinansowane z państwowych funduszy celowych i budżetu państwa


Projekty fundusze celowe

Projekty współfinansowane przez Unię Europejską


Projekty UE

MIGAM PANEL

Obsługa osób głuchoniemych

USŁUGI OBYWATEL.GOV.PL

KARTA DUŻEJ RODZINY

KARTA DUŻEJ RODZINY

GMINNY PORTAL MAPOWY

Gminny Portal Mapowy

PORTAL MAPOWY

Geoportal

BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ


BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ

Deklaracja dostępności

POLECAMY:

INFORMACJA WOJEWODY LUBELSKIEGO z dnia 2 KWIETNIA 2020 r.Drukuj

  • 03/04/2020 09:59:40

W załączeniu znajduje się Informacja Wojewody Lubelskiego z dnia 2 kwietnia 2020 r. Informuję o ograniczeniach, obowiązkach i nakazach wynikających z rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 31 marca 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii (Dz. U. poz.566 i 577).

Pliki do pobrania: informacja.pdf

OGŁOSZENIEDrukuj

  • 31/03/2020 09:30:28

 

Placówka Terenowa KRUS w Białej Podlaskiej zachęca rolników i członków ich rodzin do zapoznania się i poszerzenia wiedzy na temat zwiększenia bezpieczeństwa pracy w rolnictwie.

Na stronie internetowej Centrali KRUS www.krus.gov.pl są do Państwa dyspozycji następujące bloki tematyczne zarówno dla rolników jak i najmłodszych mieszkańców wsi.

1. Informacje  dotyczące  COVID-19 pod linkiem:

https://www.krus.gov.pl/fileadmin/moje_dokumenty/obrazki/Dokumenty/Wydarzenia_2020/Wirus/KOMUNIKAT_MRiRW_23.03.2020_Informacja_o_kwarantannie.pdf

2. Dwie  listy  kontrolne do samodzielnego wykonania  przez rolników, dzięki którym można zidentyfikować zagrożenia wypadkowe pod  linkami:

3. Kurs  e-learningowy   dla dzieci „Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy”: https://prewencja.krus.gov.pl/

4. Materiały  dotyczące  kampanii prewencyjnych Kasy.

Informujmy ponadto, że w najbliższym czasie na FB i stronie Kasy zostaną zamieszczone zaproszenia/informacje zachęcające beneficjentów KRUS do poszerzenia wiedzy na temat Zasad ochrony zdrowia i życia w gospodarstwach rolnych i o zagrożeniach wypadkowych.

 

Targowiska, bazary, na których sprzedawana jest żywność zalecane działania zapobiegające zagrożeniu epidemiologicznemu COVID- 19 (koronawirus)Drukuj

  • 27/03/2020 20:33:21

Logo

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny

21-500 Biała Podlaska, ul. Warszawska 18

tel. 83 344 41 60 do 62,   fax 83 343 76 39

email: psse.bialapodlaska@pis.gov.pl., http://pssebialapodlaska.pis.gov.pl


Informacja od Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie informacji odnośnie zaleceń dotyczących funkcjonowania targowisk, bazarów, na których sprzedawana jest żywność, Państwowy |Powiatowy Inspektor Sanitarny w |Białej Podlaskiej  przesyła poniżej zalecane działania zapobiegające zagrożeniu epidemiologicznemu COVID- 19 (koronawirus) zawarte na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego pod linkiem: https://gis.gov.pl/aktualnosci/targowiska-bazary-na-ktorych-sprzedawana-jest-zywnosc-zalecane-dzialania-zapobiegajace-zagrozeniu-epidemiologicznemu-covid-19-koronawirus/

Targowiska i bazary są specyficznymi miejscami obrotu żywnością. Mogą być zorganizowane w różny sposób – jako obszary zadaszone i/lub place na wolnym powietrzu. Na ich terenie mogą znajdować się zarówno większe sklepy, sklepiki jak również stragany z produktami spożywczymi. W celu zapobiegania zagrożeniu jakim jest ryzyko zakażenia COVID-19 w tych miejscach handlu, rekomenduje się ich zarządcom stosowanie w rygorystyczny sposób wymagań higienicznych omówionych poniżej.

Aktualna sytuacja powinna być motywacją dla branży spożywczej, aby jeszcze skrupulatniej przestrzegać wymagań sanitarnych i higienicznych na każdym etapie łańcucha żywnościowego. Przepisy prawa żywnościowego nakładają na przedsiębiorców wymagania higieniczne, których celem jest zapobieganie zanieczyszczeniu mikrobiologicznemu żywności.  W okresie aktualnego zagrożenia epidemiologicznego, należy zadbać o stosowanie tych wymagań, aby zapobiec nie tylko zakażeniu koronawirusem, ale przede wszystkim również innym zanieczyszczeniom mikrobiologicznym żywności, które narażają zdrowie konsumentów i mogą prowadzić do zatruć pokarmowych.

 

Dlatego też należy:

  1. Stosować właściwą higienę rąk
  2. Stosować higienę kaszlu i oddychania
  3. Stosować zasady bezpieczeństwa żywności – restrykcyjnie i z pełną świadomością
  4. Ograniczyć bliski kontakt z każdą osobą, która ma objawy chorobowe ze strony układu oddechowego
  5. Zachować bezpieczną odległość klient-klient, klient-sprzedawca, sprzedawca-sprzedawca (min. 1,5 metra)
  6. W miarę możliwości korzystać głównie z płatności bezgotówkowych

UWAGA!

Osoby wykazujące wszelkie objawy chorobowe nie mogą pracować przy obrocie/produkcji żywności!

1. Higiena rąk:

Osoby mające kontakt z żywnością, muszą często myć ręce:

  • Przed rozpoczęciem pracy;
  • Przed kontaktem z żywnością, która jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia,
  • Po obróbce lub kontakcie z żywnością surową, nieprzetworzoną;
  • Po zajmowaniu się odpadami/śmieciami;
  • Po zakończeniu procedur czyszczenia/dezynfekcji;
  • Po skorzystaniu z toalety;
  • Po kaszlu, kichaniu, wydmuchaniu nosa;
  • Po jedzeniu, piciu, lub paleniu;
  • Po kontakcie z pieniędzmi.

W przypadku straganów na bazarze/targowisku np. z warzywami i owocami, gdzie dostęp do wody jest utrudniony – należy ręce dezynfekować przy użyciu płynów dezynfekujących lub chusteczek nasączonych takim płynem.

2. Higiena kaszlu i oddychania:

  • Podczas kaszlu i kichania należy zakryć usta i nos zgiętym łokciem lub chusteczką – jak najszybciej wyrzuć chusteczkę do zamkniętego kosza i umyć ręce, używając mydła i wody lub zdezynfekować je środkami na bazie alkoholu (min. 60%).
  • Nie obawiać się zwracać uwagi współpracownikowi i klientowi, aby nie kasłał i nie kichał w naszym kierunku ani na produkty spożywcze.

 3. Zasady bezpieczeństwa żywności – restrykcyjnie i z pełną świadomością:

Osoby pracujące przy dostawie i sprzedaży żywności na targowiskach, bazarach – na straganach, w sklepikach, stoiskach etc. -powinny zweryfikować wprowadzone dobre praktyki higieniczne, tak aby:

  • zaktualizować je, jeśli jest to uzasadnione,
  • przypomnieć sprzedawcom i pracownikom wdrożone wymagania higieniczne
  • rygorystycznie je stosować,
  • zapewnić właściwe warunki przechowywania produktów – etykiety produktów zawierają wskazówki w jakiej temperaturze należy je przechowywać, co ma kluczowe znaczenie w przypadku żywności nietrwałej mikrobiologicznie jak np. produkty i wyroby mięsne, mleko, jogurty i inne produkty mleczne, sałatki, kiełki, soki jednodniowe etc.);
  • weryfikować terminy przydatności do spożycia, ma to szczególne znaczenie w przypadku ww. produktów nietrwałych mikrobiologicznie. Nie wolno oferować (np. przy kasie, na ladzie), bez zapewnienia warunków chłodniczych produktów o krótkim terminie przydatności do spożycia, które powinny być przechowywane w lodówce.
  • zapobieganie zakażeniom krzyżowym i niewłaściwym praktykom:

przykłady:

  • jaja nie powinny być przekładane do innych opakowań, niż te w których zostały dostarczone, po kontakcie dłonie-jaja należy umyć lub zdezynfekować ręce;
  • nie należy kłaść produktów tj. ser, wędliny, mięso etc. bezpośrednio na wadze,
  • surowe mięso i jaja są potencjalnym źródłem zanieczyszczeń mikrobiologicznych, należy zapobiegać ich kontaktowi z żywnością przeznaczoną do bezpośredniego spożycia (np. ser, wędliny). Jest ona spożywana bezpośrednio, bez obróbki cieplnej, a więc zanieczyszczenie mikrobiologiczne może być realnym zagrożeniem dla konsumenta;
  • stosowanie rękawiczek jednorazowych w sposób higieniczny, gdyż stosowane niewłaściwe mogą być nośnikiem groźnych bakterii – np. dotykanie mięsa w rękawiczce jednorazowego użytku, którą następnie pobieramy pieniądze a potem nakładamy na wagę wędlinę powoduje, że bakterie występujące na mięsie i na pieniądzach zostaną przeniesione na wędlinę, podobnie jak w przypadku nie umytych rąk.
  • Produkty spożywcze muszą być identyfikowalne, mieć określony termin przydatności do spożycia/datę minimalnej trwałości. Nie wolno handlować żywnością niewiadomego pochodzenia, z nielegalnych źródeł – to nielegalne i niebezpieczne! (poza wysokim ryzykiem dotyczącym potencjalnych negatywnych skutków zdrowotnych dla konsumenta istotne jest również ryzyko rozprzestrzeniania się ASF poprzez obrót nielegalną dziczyzną i produktami wieprzowymi);
  • przestrzegać obowiązku odsunięcia od pracy z żywnością w przypadku złego staniu zdrowia – nie tylko objawów koronawirusa, ale również wszelkich innych objawów ze strony układu pokarmowego, oddechowego, chorobowych zmian skórnych i innych chorób zakaźnych;
  • wzmóc nadzór nad przestrzeganiem zasad higieny, potencjalnie zapobiegającym rozprzestrzenianiu się wirusa, w szczególności:

a) w sklepikach i sklepach oraz budkach na bazarach/targowiskach:

  • zintensyfikować procesy mycia i dezynfekcji – podłóg, lad, używanego sprzętu sklepach, koszyków sklepowych, kas, taśm przy kasach, poręczy, uchwytów, terminali płatniczych etc.;
  • ograniczać w miarę możliwości ekspozycję żywności nieopakowanej przeznaczonej do bezpośredniego spożycia tj. pieczywa, ciast np. przez przykrycie folią opakowań, przestawienie tych produktów w miejsce oddalone od konsumenta, tak aby nie leżała ona obok miejsca podawania produktów;
  • Zaleca się ograniczanie możliwości samoobsługowego zakupu wyrobów piekarniczych, cukierniczych pieczywa – wskazane jest podawanie i pakowanie przez sprzedającego produkty tj. pieczywo, wyroby cukiernicze, bułki, tak aby ograniczyć kontakt klienta z żywnością;

 b) na straganach i stoiskach np. z owocami i warzywami:

  • podawać i pakować produkty przez sprzedającego, tak aby ograniczyć kontakt klienta z żywnością;
  • dezynfekować ręce po każdym kontakcie z pieniędzmi.

4. Ograniczyć bliski kontakt z każdą osobą, która ma objawy chorobowe tj.: gorączka, kaszel, duszność.

Nie dopuszczać do kontaktu z surowcem lub produktem osób, które mają objawy zakażenia dróg oddechowych, nawet łagodny kaszel albo gorączkę.

W przypadku nieprzestrzegania tych zasad nie obawiać się zwracać uwagi współpracownikowi i klientowi.

5. Zachować bezpieczną odległość klient-klient, klient-sprzedawca, sprzedawca-sprzedawca (min. 1,5 metra).

Dotyczy to zarówno osób w sklepikach i sklepach jak również na terenie całego targowiska, gdzie nie powinno się znajdować zbyt wiele osób.

Osoby, które oczekują na swoją kolej po zakupy również powinny zachować dystans 1.5m. W sklepach i sklepikach należy zachować ten odstęp między klientami, jak również od osób sprzedających.

Poza częstym myciem i dezynfekcją, w sklepach/sklepikach w miarę możliwości zaleca się wietrzenie pomieszczeń.

6. W miarę możliwości korzystać głównie z płatności bezgotówkowych w placówkach handlowych

Płatności bezgotówkowe są bezpieczniejsze, jednakże trzeba mieć na uwadze np. seniorów, który często nie korzystają z płatności kartą. Powinni mieć oni możliwość dokonania płatności, dlatego też po każdym kontakcie z gotówką, należy myć ręce lub przynajmniej je zdezynfekować preparatem na bazie 60% alkoholu.

Możliwe jest też zorganizowanie dowozu towaru do klientów – w miarę możliwości kadrowych/transportowych.

Informacja dla zarządców:

Zarządco! Bardzo ważna jest dbałość o czystość i higienę całego targowiska, zarządzanie odpadami – wywóz śmieci, regularne sprzątanie, a także zintensyfikowanie mycia i dezynfekcji toalet, wskazane jest ustalenie harmonogramów dezynfekcji obiektów ogólnodostępnymi środkami, dbałość o odstępy między klientami (np. informacje w formie plakatów jak myć ręce w toaletach ogólnodostępnych, wywieszki, a jeśli to konieczne ograniczenie liczby klientów przebywających jednocześnie na targowisku/bazarze, zapewnienie przy wejściu na bazar/targowisko pojemników  z płynem dezynfekcyjnym).

W przypadku gdy powyższe wymagania nie mogą być przestrzegane, zarządca targowiska powinien podjąć decyzję, w trosce o dobro i bezpieczeństwo konsumentów,      o ograniczeniu działania części lub całości targowiska/bazaru.

Żywność a koronawirus

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) opublikował w dniu 9.03.2020 stanowisko, iż zgodnie z aktualną wiedzą nie ma dowodów na to, że żywność może być źródłem lub pośrednim ogniwem transmisji wirusa SARS COV-2.

Informacja EFSA: https://www.efsa.europa.eu/en/news/coronavirus-no-evidence-food-source-or-transmission-route

W zachowaniu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności istotne jest rygorystyczne zachowanie podstawowych zasad bezpieczeństwa żywności, które służą zapobieganiu jej zanieczyszczeniu, w tym również wtórnemu zanieczyszczeniu na etapie dystrybucji i sprzedaży, o czym mowa w powyższych zaleceniach.

                         

Państwowy

Powiatowy Inspektor Sanitarny

w Białej Podlaskiej

Marcin Nowik

                                                                                                                                 

Zmiana daty wyborów uzupełniających do Rady Gminy TerespolDrukuj

KomunikatDrukuj

  • 23/03/2020 14:36:31

UWAGA !

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo użytkowników, w związku z ogłoszonym stanem epidemii wyłączone z użytku do odwołania zostają gminne place zabaw i siłownie na świeżym powietrzu na terenie gminy Terespol.

INFORMACJA WOJEWODY LUBELSKIEGO z dnia 21 marca 2020 r.Drukuj

  • 21/03/2020 22:23:30

W załączeniu znajduje się Informacja Wojewody Lubelskiego z dnia 21 marca 2020 r. o ograniczeniach, obowiązkach i nakazach wynikających z rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 20 marca 2020 r. w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu epidemii (Dz. U. poz. 491).

Pliki do pobrania: informacja.pdf

OGŁOSZENIE O PRZETARGUDrukuj

  • 19/03/2020 11:12:48

OGŁOSZENIE O PRZETARGU

 


Wójt Gminy Terespol ogłasza pierwszy przetarg ustny ograniczony na zbycie nieruchomości, stanowiących własność Gminy Terespol wraz z ustanowieniem dla nich ograniczonego prawa rzeczowego w postaci służebności przechodu i przejazdu.

https://ugterespol.bip.lubelskie.pl


Drodzy MieszkańcyDrukuj

  • 18/03/2020 10:55:04

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Terespolu

W związku z zagrożeniem koronawirusem Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Terespolu zwraca się z prośbą o zwrócenie uwagi, w szczególności na osoby starsze i samotne. W przypadku posiadania wiedzy, iż ktokolwiek z mieszkańców naszej gminy z w/w grupy osób, wymaga wsparcia w postaci zrobienia niezbędnych zakupów i dostarczenia ich do osób potrzebujących, proszony jest o pilny kontakt z tutejszym Ośrodkiem pod numerem telefonu: 83 375 37 48,  504 247686   w godz. pracy tj. od poniedziałku do piątku 7.30- 15.30.

Zachęcamy do pomocy sąsiedzkiej z uwzględnieniem zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz bezwzględnego przestrzegania procedur i zaleceń wydanych przez odpowiednie służby i organy państwa, co zasad higieny osobistej.

                         Aneta Miszczuk
                        Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
                        w Terespolu

GŁÓWNY INSPEKTORAT SANITARNYDrukuj

  • 18/03/2020 10:48:54

GŁÓWNY INSPEKTORAT SANITARNY

OGŁOSZENIEDrukuj

  • 17/03/2020 12:38:16

W związku z rozprzestrzenianiem się w Polsce koronawirusa SARS-CoV-2, w trosce o zdrowie Państwa oraz pracowników Urzędu,
od dnia 17 marca 2020 roku do odwołania
KASA URZĘDU GMINY TERESPOL  będzie NIECZYNNA.

W trosce o Państwa bezpieczeństwo - prosimy o uiszczanie opłat z tytułu:
- PODATKÓW LOKALNYCH
- OPŁAT ZA GOSPODAROWANIE ODPADAMI KOMUNALNYMI
- INNYCH OPŁAT I NALEŻNOŚCI

przelewem internetowym
na rachunek nr: 13 1020 1260 0000 0402 0014 0228 PKO BP

Procedura dla podmiotów prowadzących placówki udzielające wsparcia osobom bezdomnymDrukuj

  • 16/03/2020 09:38:16

 

POLECENIE
WOJEWODY LUBELSKIEGO
z dnia 14 marca 2020 r.


Na podstawie art. 11 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. poz.374) w celu zapewnienia pomocy osobom wymagającym wsparcia w związku z rozprzestrzenianiem się choroby zakaźnej COVID-19 wywoływanej wirusem SARS-CoV-2, w szczególności osobom starszym, samotnym, niepełnosprawnym, bezdomnym polecam:
1) koordynację współpracy służb patrolujących (Policja, PSP we współpracy z OSP będących w Krajowym Systemie Ratowniczo-Gaśniczym, Straż Miejska) z właściwymi jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej oraz stacji sanitarnoepidemiologicznych, polegających w szczególności na przekazywaniu informacji o osobach bezdomnych z podejrzeniem zarażenia wirusem, w celu sprawnego przeprowadzenia działań związanych z diagnozą i ewentualnym leczeniem lub kwarantanną;
2) wójtom, burmistrzom i prezydentom miast z obszaru województwa lubelskiego podjęcie działań mających na celu przygotowanie, przez podległe lub nadzorowane placówki wsparcia osób bezdomnych (np.: schroniska dla bezdomnych, noclegownie itp.), miejsc oraz personelu na potencjalne przypadki pojawienia się osób chorych lub z podejrzeniem zachorowania;
3) współpracę właściwym jednostkom organizacyjnym pomocy społecznej oraz stacjom sanitarno-epidemiologicznym z organizacjami, które zadeklarowały pomoc żywnościową (Caritas, Federacja Polskich Banków Żywności, Polski Komitet Pomocy Społecznej, Polski Czerwony Krzyż, Stowarzyszenie Odra-Niemen) oraz PSP we współpracy z OSP będących w Krajowym Systemie Ratowniczo-Gaśniczym, Strażą Miejską i Policją, w celu zabezpieczenia osobom potrzebującym, będącym w kwarantannie, pomocy żywnościowej;
4) starostom powiatów z obszaru województwa lubelskiego wskazanie obiektów przygotowanych jako miejsc pełniących funkcję kwarantanny zbiorowej.

Polecenie podlega natychmiastowemu wykonaniu.
WOJEWODA LUBELSKI
Lech Sprawka

Do pobrania:

INFORMACJA WOJEWODY LUBELSKIEGODrukuj

  • 16/03/2020 09:06:09

W załączeniu znajduje się Informacja Wojewody Lubelskiego z dnia 14 marca 2020 r. o ograniczeniach, obowiązkach i nakazach wynikających z rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 13 marca 2020 r. w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu zagrożenia epidemicznego.

Pliki do pobrania: informacja.pdf

OGŁOSZENIEDrukuj

  • 14/03/2020 19:38:41
Szanowni Państwo,
w związku z zagrożeniem epidemiologicznym oraz komunikatem Ministerstwa Sprawiedliwości dot. zagrożenia koronawirusem,informuję, że od poniedziałku tj. 16.03.2020 r. do odwołania nieodpłatna pomoc prawna, obywatelska oraz mediacjana obszarze Powiatu Bialskiego będzie udzielana wyłącznie za pośrednictwem środków porozumiewania się na odległość.
Proszę o tym fakcie poinformować lokalne społeczności.
 
Porada odbędzie się po przesłaniu na adres e-mail: obywatelskie@powiatbialski.pl
wypełnionego, załączonego oświadczenia.
Następnie z beneficjentem skontaktuje się prawnik, celem udzielenia porady.
 
Proszę o zamieszczenie ww. informacji wraz z załączonym drukiem oświadczenia, na stronach Państwa urzędów.
 
Z poważaniem
Sławomir Maksymiuk
Starostwo Powiatowe w Białej Podlaskiej

Komunikat Naczelnika Urzędu SkarbowegoDrukuj

  • 13/03/2020 08:36:17

Komunikat Naczelnika Urzędu Skarbowego

DZIEŃ SOŁTYSADrukuj

  • 12/03/2020 15:51:41

Dzień Sołtysa11  marca br. z okazji Dnia Sołtysa Wójt Gminy Terespol Krzysztof Iwaniuk, Zastępca Wójta Bogdan Daniluk oraz Sekretarz Gminy Danuta Wowczeniuk wręczyli  sołtysom z gminy Terespol listy z podziękowaniami za trud i codzienną pracę na rzecz mieszkańców oraz złożyli życzenia wielu sukcesów, wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia zamierzonych celów, czerpania  radości z wykonywanej funkcji na rzecz lokalnej społeczności Gminy Terespol oraz zapału do działania na kolejne lata.

Fotorelacja

88,562,556 unikalne wizyty