MENU

SKRZYNKA PODAWCZA

EPUAP2
ePUAP ESP:
/2074hufjl4/skrytka

WYKAZ NUMERÓW

Wykaz numerów Urzedu Gminy Terespol

ZADAJ PYTANIE WÓJTOWI

OFERTY INWESTYCYJNE

GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ


Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

GMINNE CENTRUM KULTURY


Gminne Centrum Kultury

EKO-BUG

ZWIĄZEK GMIN WIEJSKICH

CEIDG

CENTRALNA EWIDENCJA I INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

mikroporady.pl

SKORZYSTAJ Z USŁUG PUBLICZNYCH

PROJEKT WROTA LUBELSZCZYZNY


Wrota Lubelszczyzny



PANEL DLA NIEDOWIDZĄCYCH


Standardowa

Niedowidzący

BIULETYN INFORMACJI PUBLICZNEJ


BIP

Transmisja online RADY GMINY TERESPOL


Sesja on-line

OSTRZEŻENIE POGODOWE

BIP

Zadania współfinansowane z państwowych funduszy celowych i budżetu państwa


Projekty fundusze celowe

Projekty współfinansowane przez Unię Europejską


Projekty UE

MIGAM PANEL

Obsługa osób głuchoniemych

USŁUGI OBYWATEL.GOV.PL

KARTA DUŻEJ RODZINY

KARTA DUŻEJ RODZINY

GMINNY PORTAL MAPOWY

Gminny Portal Mapowy

PORTAL MAPOWY

Geoportal

BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ


BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ

POGODA

POLECAMY:

KULEBIAK Z KOBYLAN NA PODIUMDrukuj

  • 29/09/2014 11:32:49

W dniu 27 września 2014 r.  na terenie Muzeum Wsi Lubelskiej w Lublinie odbył się „Kongres Sołtysów” w ramach, którego przeprowadzona została konferencja  pn. „Rola sołtysów we wdrażaniu Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 oraz w nowej perspektywie finansowej 2014-2020”.
Podczas kongresu  zostały przeprowadzone konkursy z nagrodami nawiązujące tematyką do PROW, produktów regionalnych i działalności sołtysów.
Jedną z atrakcji był   konkurs  kulinarny na najlepszą potrawę regionalną przygotowaną przez sołtysa. Warunkiem uczestnictwa w  tym konkursie było zgłoszenie przez instytucję  sołtysa  i potrawy przez niego przygotowanej.  Z gminy Terespol została zgłoszona Pani Halina Ostapczuk, jedyny sołtys, który wyraził zgodę na udział w konkursie i przygotowanie potrawy. Okazuje się że, wysiłek został doceniony. Za mistrzowskie wykonanie kulebiaka Pani Halina Ostapczuk  sołtys wsi Kobylany otrzymała czek w wysokości 300 zł, zajmując II miejsce w konkursie kulinarnym na najlepszą potrawę regionalną.

ALBUM ZDJĘĆ

74,517,310 unikalne wizyty