Funkcjonujące od czerwca 1993 r. zakłady mięsna w Małaszewiczach są nowoczesnym zakładem przetwórstwa mięsnego, pod względem technologicznym - jednym z najnowocześniejszych w Europie. Zakład posiada zezwolenie eksportowe ogólne oraz do krajów Unii Europejskiej i na rynek USA. Pracuje tutaj około 400 osób.
Zakłady Mięsne w Małaszewiczach zajmują na terenie WOC obszar 16 ha w wieczystym użytkowaniu. Zakład wyposażono w biologiczno- chemiczną oczyszczalnie ścieków, ujecie wody ze stacją uzdatniania i zbiornikiem wody czystej, kotłownię na olej opałowy, instalację chłodniczą, własne laboratorium badawczo- analityczne, SWR czyli komputerowy system wagowo- rejestracyjny, który służy do zapisywania przemieszczeń masy mięsnej pomiędzy wydziałami produkcyjnymi. Rejestracja odbywa się w czasie rzeczywistym, co pozwala na bieżącą kontrolę i natychmiastowe otrzymanie wyników.
Zakład ma zdolność przerobową 600 szt. tuczników i 120 szt. bydła na dobę. Hala główna o powierzchni 14 500 m 2 podzielona została na dwie części: "brudną" i "czystą" a całością procesu produkcyjnego steruje komputer.
Asortyment produkcji "Doliny łąk" obejmuje ponad 100 wyrobów. Kiełbasy o tradycyjnych nazwach (śląska, podlaska, zwyczajna i inne) produkowane są według regionalnych receptur nadających im niepowtarzalny smak. Całkowicie subtelne kompozycje smakowe uzyskano przystosowując technologie włoskie pod gusta polskiego klienta. Oryginalne receptury pozwalają na uzyskanie niezwykłej gamy smaków i soczystości wędzonek.
Wszystkie wyroby są produkowane z surowców pozyskiwanych z terenów ekologicznie czystych i nie zawierają konserwantów.